full screen background image
Előszó
 
A legutóbbi forduló rendhagyó 201-es versenyformátuma után visszaálltunk a hagyományos rendre; ismét 501 dupla kiszálló volt a feladat a tábláknál. Rőczei Norbi hagyományteremtő "sör-felajánlását" ezúttal Varró Gábor élvezhette ki, a szerencse az ő nevét dobta ki a sorsolásnál. 
alt
 
Felsőház [Tyúkól]
 
Apropó sorsolás! A vakszerencse jóvoltából rögtön kialakult egy halálcsoport, a tabella első négy helyezettje közül hárman ugyanabban a csoportban kaptak helyet. Nevezetesen Ádám Zsolt, Varró Gábor és Németh Barna. Utóbbinak nem sikerült a bravúr és ezzel együtt a főtáblára kerülés. A következő három főt számláló csoportban hármas holtverseny után csak rosszabb legaránya miatt maradt alul Bedő Ferenc. Ismét egy trió: Horváth Csabe megnyerte, Szakács Gábor továbbjutott, Szalma Robi pedig két 2:3 arányú vereséggel kieső. A felsőház egyetlen négy fős csoportját Ádám Zoli nyerte veretlenül, Barta Csabi szintén kijutott míg Káplár Andris és Deák Zsolti nem szerzett további pontot.
A negyeddöntőkben a Csabik csatáját (meglepő módon) Csabi nyerte, méghozzá Horváth [3:1], majd Szakács Gabi ugyanilyen arányban diadalmaskodott Ádám Zoli ellenében. A másik két meccsen Taki és Szakács Peti nem tudták borítani a papírformát, nyert leg nélkül búcsúztak. Az elődöntők hasonló forgatókönyvet hoztak, Tanár úr és Zsolt nullára nyerték a meccseiket. Itt azonban meg kell említenünk, hogy Horváth Csabe eddigi legjobb Vastyúk eredményét érte el.
Következhetett a "szokásos" döntő:
Zsolt 2:0-ról megfordítva faragott a hátrányán. A végeredmény és a statisztika: 

alt

A dobogósok:

alt

Alsóház [Tyúknevelde]
 
A megszokottnál kevesebb, 15 fő nevezett a Tyúkneveldébe ezen az estén. 4 db 4 fős, és 1 db 3 fős csoport alakult ki. Az első kvartett egészen hihetetlen hármas pont- és legegyenlőséget hozott. A továbbjutást egy rögtönzött szabálykiegészítés után egy darab 201-es leg döntötte el. Egyszerre hárman dobtak a legben, és a kiszállás sorrendje jelentette a továbbjutást. Horváth Laci bácsi mellett egy hosszasan elnyúló duplacsatából Csepregi Jocek jött ki győztesen. Zomi Lóránt és Tóth Benjámin estek ki. A kettes jelzésű csoportban Rőczei Norbi hiába dobott egy gyönyörű 115-ös kiszállót, neki és Tóth Attilának nem termett sok babér Gombócz Melinda és Gyimesi Tibi mellett. A következő négyesben Barta Levi brillírozott, Sajtos Gábort is megverve nyerte a csoportot. Jenei Gábor és Bózsa Botond a kiesők. Az alsóház triójában Víg Bea egy-egy leget elcsent ugyan de meccset nyernie nem sikerült. Nem úgy Pap Zolinak, aki druszáját mattolta 3:2 arányban.
Az előbb említett Szilárd Zoli azonban a főtáblára összekapta magát, 119-es kiszállóval ejtette ki Levit. Ezzel az is eldőlt , hogy ezen az ágon családban marad a döntőbe jutás, ugyanis Zoli ellenfele a Melinda - Jocek mérkőzés győztese (Melinda) lett. A másik ágon Gyimesi Tibi 2:1-re verte Laci bácsit, valamint Sajtos Gábor 2:0-ra Pap Zolit. Az elődöntők papírformát hoztak, habár mindkét harmadik helyezettnek megvolt az esélye a döntőbe kerülésre. 
A harmadik Vastyúk forduló is Szilárd - Sajtos döntőt hozott, azonban Zolinak most összejött az ami eddig nem, megverte Gábort. A találkozó krónikájához hozzátartozik Gábor 106-os Bullos kiszállója és Zoli 177-es kerekítése is.
 
A statisztika és a végeredmény:
 
alt
 
A dobogósok:
alt

Végeredmények (2015. április 30.):

Felsőház [Tyúkól]

Alsóház [Tyúknevelde]

1. Ádám Zsolt
2. Varró Gábor
3. Szakács Gábor
    Horváth Csaba
5. Takács Imre
    Ádám Zoltán
    Barta Csaba
    Szakács Péter
9. Németh Barna
    Deák Zsolt
    Bedő Ferenc
    Káplár András
    Szalma Róbert
   
 

1. Szilárd Zoltán
2. Sajtos Gábor
3. Gombócz Melinda
    Gyimesi Tibor
5. Csepregi József
    Horváth László
    Barta Levente
    Pap Zoltán
9. Tóth Benjámin
    Bózsa Botond
    Tóth Attila
    Víg Beatrix
    Jenei Gábor
    Zomi Lóránt
    Rőczei Norbert

A következő forduló időpontja: 2015. május 14., 18 óra. Nevezés 17:30-ig!

 

Bejelentkezés

Moking - H 13 febr. - 07:57

A tabellákat látom,nem is csak rólam van szó,hanem ha valaki idegen megkeresi az oldalt azt gondolhatja megszűnt a klub.

Viking - P 10 febr. - 13:09

Azt jól látod, hogy nem készülnek cikkek, mindenre már nekem sincs időm :/De a tabellák frissek :)

Moking - P 10 febr. - 11:10

Vajon csak nálam nem frissül ez az oldal vagy valóban nem frissíti senki?

JoomJunk - H 16 jan. - 20:00

Welcome to the Shoutbox

The shoutbox is unavailable to non-members

© 2024 Pécsi Darts Club   |  Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top