Nyomtatás

Nem csak a tavasz beköszönte miatt bizsereg a pécsi dartsosok vére, hanem a hat hetes kihagyást követően folytatódó Vastyúk bajnokság okán is. Mindenképpen ki kell emelni a legfontosabb változást, ami nem más, mint a résztvevői kör korlátozása a Pécsi Darts Club tagokra, valamint a más klubokban tagsággal nem rendelkező -- alap esetben kezdő -- játékosokra. Ennek legfőbb oka az volt, hogy egyre kevésbé érvényesült a versenysorozat házi jellege az egyéb klubokban igazolt játékosok jelenlétével. A klubtagok döntő többségének ez jelentősen zavaró tényező volt, így végül is megszületett a döntés, ami szerint ténylegesen HÁZI versenyként folytassuk a Vastyúkot. Mindazon által életre keltettünk egy új vigaszágas rendszerben zajló szériát, ami a Pécs Darts Open néven fut (az 1. fordulót már meg is rendeztük) és amely sorozat versenyei teljes mértékben nyíltak, azaz bárki nevezhet (max. 32 fő)!

A Vastyúk bajnokság sajátossága, hogy a mezőny két részre van osztva, ezek a felsőház és az alsóház. A felsőházban az indulók névsora negyedévente nem változik, ide juthatnak fel negyedévente a legjobb alsóházi játékosok. A felsőház 12 főről 16 főre bővült ki, illetőelg az elmúlt héten osztályozó mérkőzéseket vívtak a játékosok a kiadó plusz helyekért. Az eredmények:

A 2015-ös év II. negyedévében az alábbi 16 játékos indulhat a felsőházban (Tyúkól):

Varró Gábor
Ádám Zsolt
Ádám Zoltán
Molnár Zoltán
Káplár András
Szakács Péter
Barta Csaba
Horváth Csaba
Szakács Gábor
Németh Barna
Fejes Gábor
Bedő Ferenc
Deák Zsolt
Takács Imre
Szalma Róbert
Horváth Péter

Az alsóházban várakozásaink szerint 30-35 játékos küzd majd meg a feljutását jelentő helyekért (vagy csak tölt el nálunk egy-egy jó hangulatú estét), valamint szerez egyre nagyobb versenyrutint, amit aztán a területi versenyeken is kamatoztathat. 

Találkozunk a tábláknál 2015. április 2-án, 18 órától (nevezés 17:30-ig).