Nyomtatás
Vastyúk bajnokság 2013/14 - a győztes: Varró Gábor
 
Mielőtt elstartolt volna a 2. forduló, kihirdettük az előző szezon győztesét, aki nem volt más, mint a végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Varró Gábor. A klub első ízben adta át a Vastyúk vándorkupát, amelyet így egy éven át Tanár úr őrizhet. Gratulálunk!
 
 
Felsőház [Tyúkól]
 
Rendhagyó fordulót rendeztünk az idei második Vastyúk fordulónkon. A valószínűleg hagyománnyá váló speciális körben egy 501 dupla kiszállótól eltérő játékban mérkőzhetünk az elsőségért. Január huszonkettedikén így Cricket versenyt tartottunk a Club Plazában. Erre a felsőházban 10 ember nevezett, ők két 5 fős csoportba kerültek. A szokatlan játékmód Káplár Andrisnak és Németh Barnának feküdt a legkevésbé, így ők búcsúztak a leghamarabb. A 8-ban búcsúzott Fejes Gabi, Horváth Csabe, Molnár Zoli és Szakács Peti. A legjobb négy között egy híján megismétlődtek a legutóbbi párosítások; Varró Gábor ismét Ádám Zolival játszhatott [3:0] azonban Ádám Zsoltot most Szakács Gabi próbálta megállítani, de ahogy két hete Andrisnak, úgy most neki sem sikerült a bravúr [3:0]. A "menetrend szerinti" döntőben Zsolt hamar elhúzott 3:0-ra, azonban innen Gábor még feljött 3:2-re. Az utolsó pillanatokban megremegett a kéz, így: Ádám Zsolt - Varró Gábor 4:2

Alsóház [Tyúknevelde]
 
Az alsóházi nevezések száma hétről-hétre kápráztatja el a rendezők szemét. A Cricket napján nem kevesebb mint 21 dartsozó mérte össze tudását. (Emlékeztetőül: a múlt héten a 16-os létszám is már rekord volt.) A hatalmas létszám miatt kimondottan hosszúra sikeredett Tyúkneveldei versenynek este 10 után lett vége! Na, de ne szaladjunk ennyire előre! A játékosok neveit olvasva láthattuk, hogy ezen az estén hölgy versenyző nem, de régi és új arcok kipróbálták magukat a szokatlan játékmódban. A csoportkör jelentette a végállomást az Árvai, Bózsa, Keller, Rendes, Rőczei kvintettnek. A nyolcad döntők között megismétlődött az 1. forduló döntője (Sala [2] - [0] Zsolti), valamint klubelnökünk búcsúzott a Pécsi DC (eddig) egyetlen utánpótlás korú játékosától Barta Levitől [1:2]. További kiesők a körben:  Gyimesi, Gyócsi, Horvát, Horváth, Jenei és Szalma. A negyeddöntők: Sajtos Gábor [2] - Barta Levi [1] / Deseő Csabi [0] - [2] Kovács Tibor / Takács Imre [2] - [1] Hermann András / Salamon Laci [2] - [0] Szabados Robi. Az elődöntők "ősdartsosok" csatáit hozták ahol a kétszeres amatőr győztes Gábor és a még mindig a sérüléséből "lábadozó" Taki maradtak alul. A mindent eldöntő meccsen Kovács Tibor nyert 3:2-re Salamon Laci ellenében, azaz Tibor első Vastyúk versenyét sikerrel abszolválta.
 

Végeredmények:

Felsőház [Tyúkól]

Alsóház [Tyúknevelde]

1. Ádám Zsolt
2. Varró Gábor
3. Ádám Zoltán
    Szakács Gábor
5. Fejes Gábor
    Horváth Csaba
    Molnár Zoltán
    Szakács Péter
9. Káplár András
    Németh Barna


    







 

1.  Kovács Tibor
2.  Salamon László
3.  Sajtos Gábor
     Takács Imre
5.  Barta Levente
     Deseő Csaba
     Hermann András
     Szabados Róbert
9.  Bedő Ferenc
     Deák Zsolt
     Gyimesi Tibor
     Gyócsi Péter
     Horvát Béla
     Horváth Péter
     Jenei Gábor
     Szalma Róbert
17.Árvai Ferenc
     Bózsa Botond
     Keller Zoltán
     Rendes István
     Rőczei Norbert 

A következő forduló időpontja: 2015. február. 5, 18 óra. Nevezés 17:30-ig a helyszínen, a honlapon, klubtagoknak a Facebook csoportban, és/vagy telefonon a rendezőknél (Alsóház: Hermann András és Rőczei Norbert; Felsőház: Horváth Csaba és Ádám Zoltán).